HurPedia

Hur mycket kostar Netflix

Hur mycket kostar Netflix, och hur kan du budgetera för streaming?

Netflix kostar mellan 79 och 249 kronor i månaden beroende på vilket paket du väljer. Här är hur det kan passa in i din budget.

Netflix har utvecklats mycket sedan starten 1998 när företaget skickade hyres-DVD:er till konsumenter. Idag är det en av de mest populära streamingtjänsterna och rankas som nummer två på U.S. News & World Reports lista över de bästa streamingtjänsterna 2024 tack vare sitt omfattande bibliotek och ”vänliga priser.”

Men är Netflix rätt streamingtjänst för dig? Här får du en översikt över hur mycket Netflix kostar och hur det kan passa in i din budget.

Hur mycket kostar Netflix per månad?

Netflix kostar mellan 79 och 249 kronor per månad beroende på ditt abonnemang. Tjänsten erbjuder tre paket: Standard med reklam, Standard och Premium. Ett tidigare populärt val var Basplanen för 119 kronor, men Netflix har tagit bort detta alternativ för nya eller återvändande medlemmar och håller på att fasa ut det helt.

Användare kan säga upp abonnemanget när som helst. De kan titta resten av den aktuella faktureringsperioden, och tjänsten upphör när nästa faktureringscykel startar. Kunder som betalar med kredit- eller betalkort har också möjlighet att pausa tjänsten i en månad i taget istället för att säga upp den, för upp till tre månader.

Netflix-abonnemangsplaner och priser

Netflix erbjuder endast månadsabonnemang; det finns inget alternativ att betala årligen för rabatt.

Standard med reklam: 79 kr/månad

Med standardplanen med reklam kan prenumeranter få tillgång till större delen av Netflix-biblioteket i full HD och titta på reklamstödda filmer och serier på två enheter samtidigt. Stödda enheter inkluderar smartphones, surfplattor, smart-tv, bärbara datorer eller en streaming-enhet som Roku eller Google Chromecast.

Användare kan även ladda ner på två enheter.

Standard: 179 kr/månad

Standardplanen liknar standard med reklam-planen, men användarna får fördelen av att kunna titta på obegränsat med reklamfria filmer och serier.

Kunder måste betala 89 kr per månad för att dela sitt konto med personer utanför hushållet. Med standardplanen kan användare lägga till endast en “extra medlem” utanför sitt hushåll. Detta tillägg är inte tillgängligt för standard med reklam-planen.

Premium: 249 kr/månad

Premium-abonnenter har obegränsat reklamfritt tittande och kan använda upp till fyra enheter samtidigt, samt ladda ner innehåll på sex enheter. Förbättrade funktioner som Ultra HD och Netflix spatialt ljud skiljer Premium-planen från de andra alternativen. Premiumanvändare kan även lägga till två extra medlemmar utanför hushållet för delad åtkomst, för 89 kr vardera per månad.

Hur passar streamingtjänster in i din budget?

När du funderar på att lägga till en ny streamingprenumeration eller justera dina nuvarande abonnemang är det bra att se över din budget. Ramverket 50/30/20 kan vara hjälpsamt; det innebär att du avsätter upp till 50 % av din inkomst för behov, inklusive minimibetalingar på skulder, 30 % för nöjen, och 20 % för sparande och avbetalning av skulder utöver minimibetalingarna.

Streamingtjänster faller inom nöjeskategorin, eller de 30 % som finns tillgängliga från din nettolön. Det finns några sätt att hantera hur streamingtjänster som Netflix kan passa in i din budget.

Först, överväg alla utgifter i nöjeskategorin — finns det sätt att spara på annat, som att minska online-shopping eller att äta ute mindre ofta? Genom att frigöra medel från andra nöjen kan du skapa utrymme i din budget för dyrare streamingalternativ.

Att se över antalet månadsprenumerationer du har och bedöma om du fortfarande använder och vill ha dem alla kan också hjälpa till att hålla en budget på rätt spår. Fråga dig själv: Hur mycket använder jag varje tjänst? Om jag måste välja, skulle jag hellre ha prenumeration A eller B?

Om du använder kreditkort, kolla dina belöningskategorier och se om du tjänar pengar tillbaka eller får bonuspoäng för prenumerationstjänster. Även om det kanske inte är värt att öppna ett nytt kort enbart för dessa förmåner, kan det vara ett bra komplement till en existerande budgetstrategi.

Källa://

https://www.nerdwallet.com/article/finance/how-much-does-netflix-cost

https://help.netflix.com/en/node/24926

Rulla till toppen

Utforska

Snabba Länkar