HurPedia

fruktflugor

Hur man Blir av Med Fruktflugor

Mer än bara en olägenhet, en enda fruktfluga kan lägga upp till 50 ägg per dag. Så här gör du om de bor i ditt hus.

Nej, de där små prickarna som flyger oregelbundet i ditt kök är inte hallucinationer, utan snarare fruktflugor. De biter inte, men de kan bära bakterier från en källa till en annan och de förökar sig snabbt. En hona kan lägga upp till 50 ägg per dag, som vart och ett kommer att växa från larver till vuxen inom en vecka. Eliminera dem en gång för alla med dessa tips.

Vad är fruktflugor och var kommer fruktflugor ifrån?

Fruktflugor ser ut som små rödbruna flugor. Du kommer förmodligen att se dem fladdra runt i ditt kök, möjligen nära fruktskålen. Även om fruktflugor kan komma in från dina öppna fönster, hämtas de vanligtvis från mataffären på frukt och grönsaker. De lägger sina ägg i ruttnande råvaror och sockerhaltiga ytor, och de kommer in i frukt i mataffären genom eventuella hack eller skär på fruktens yta.

du kan vara intresserad:// Hur Mycket Blod Har Man i Kroppen

För att bli av med ett angrepp, släng först allt som lockar dem.

Det första steget för att bli av med fruktflugor är att förvisa allt som de kan lägga sina ägg på. Kasta alla mogna fruktgrönsaker som sitter ute i ditt kök (efter kläckningen kommer fruktflugalverna att tunnelera sig in i maten och börja äta). Förvara nya produkter i kylen tills du har eliminerat angreppet.

Ta ut soporna och rengör alla behållare och ytor – inklusive botten på din papperskorg – från spill och matrester som kan ge näring till dessa skadedjur. Glöm inte avloppet: det är en fuktig miljö som kan innehålla jäsande avfall. Slutligen, eftersom fruktflugor trivs i varma miljöer (de kommer vanligtvis att angripa under de varmare månaderna på året), skruva upp din luftkonditionering för att skapa ogynnsamma levnadsförhållanden.

Nästa, fånga dessa fruktflugor.

Det finns flera effektiva sätt att fånga fruktflugor, beroende på dina preferenser och de förnödenheter du har till hands.

Burk och trattfälla (bilden ovan)

fruktflugor

Placera lite bete i en glasburk — övermogna produkter, ketchup eller en fermenterad vätska som äppelcidervinäger, öl eller vin kommer att fungera.

  • Placera sedan en tratt över burkens öppning med pipen nedåt för att skapa en liten ingång som är lätt för flugorna att ta sig in i men nästan omöjlig för dem att komma ut. (I stället för tratten kan du också använda en papperskon.)
  • När burken fylls kan du vänta tills flugorna tar slut innan du tömmer den, eller så kan du lägga burken i frysen för att påskynda processen.

Flaska och plastomslagsfälla

  • Denna metod är idealisk om du har en nästan tom flaska vinäger, öl eller vin. Täck öppningen ordentligt med plastfolie och stick ett eller två hål i plasten.
  • Liksom med trattmetoden kommer fruktflugorna att kunna ta sig in genom hålen men kommer inte att kunna ta sig ut. Vänta tills de inte längre rör sig – flyter på vätskans yta – innan du kastar den tomma flaskan (det finns ingen anledning att ta bort plastfolien).
bananflugor

Skål och tvålfälla

  • För extra tuffa fall är detta rätt väg att gå. Fyll en mikrovågssäker skål med äppelcidervinäger och några droppar diskmedel.
  • Mikrovågsugn skålen så blandningen blir ännu mer aromatisk.
  • Lämna skålen oövertäckt som fruktflugebete. Tvålen kommer att minska ytspänningen, vilket gör att alla fruktflugor som landar på ytan drunknar.

Förhindra ett framtida fruktflugangrepp genom att vidta dessa steg.

Förhindra fruktflugor genom att noggrant kontrollera produkterna du köper för att se till att det inte finns sprickor eller hack där fruktflugor kan gömma sig. Tvätta och torka ofrysta produkter så snart du tar hem dem för att ta bort eventuella ägg på ytan. Fruktflugor lägger sina ägg på allt som är sockerhaltigt eller fermenterat, så se till att du regelbundet städar upp spill, tar ut sopor och rengör diskbänkens avlopp.

Rulla till toppen

Utforska

Snabba Länkar