HurPedia

Hur Stor ar en Fotbollsplan1

Hur Stor är en Fotbollsplan | Mått på en fotbollsplan

Fotboll är den mest populära sporten i Amerika. Att veta Hur Stor är en Fotbollsplan är är viktigt för både spelare och tränare, eftersom de bestämmer var spelarna kan ställa upp och hur mycket utrymme de har för att flytta bollen ner på planen, men också för att fansen ska förstå vad som händer på planen och njuta av spelet fullt ut.

Hur Stor är en Fotbollsplan

Hur Stor är en Fotbollsplan

En fotbollsplan är 120 yards lång, mätt från baksidan av en ändzon till baksidan av den andra ändzonen och 53,3 yards bred. Måtten på hela ytan på fotbollsplanen är 57 600 kvadratfot, eller motsvarande 1,32 hektar.

Hur Stor är en Fotbollsplan i meter

En vanlig fotbollsplan, som regleras av FIFA (Fédération Internationale de Football Association), varierar vanligtvis i storlek från 100 meter till 110 meter i längd och från 64 meter till 75 meter i bredd.

Hur Stor är fotbollsplanen i fot

Hela fältet är en rektangel 360 fot (110 m) lång och 160 fot (49 m) bred; täcker totalt 1,32 tunnland. De längre linjerna är sidlinjerna och de kortare linjerna kallas ändlinjer

Hur stor är en fotbollsplan i kvadratmeter?


Fifa rekommenderar dock att dess längd kan variera mellan 90 m till 120 m och bredd kan variera mellan 45 m till 90 m. Så området för fotbollsplanen kan variera mellan 4050 kvm (43600 kvm) till 10800 kvm.

Relaterade inlägg:/// Hur Lång är en Hockeymatch | Övertid och anledning

Mått på en fotbollsplan

Måtten på en fotbollsplan kan variera beroende på spelnivå och regionala regler. Men för professionella matcher som regleras av FIFA (Fédération Internationale de Football Association) är standardmåtten följande:

Längd: Mellan 100 meter (328 fot) och 110 meter (360,89 fot).
Bredd: Mellan 64 meter (209,97 fot) och 75 meter (246,06 fot).
Dessa mätningar inkluderar linjerna som markerar fältets gränser, såsom sidlinjerna och mållinjerna. Dessutom finns det andra linjer och markeringar på planen, såsom halvvägslinjen, straffområdet och mittcirkeln, som ytterligare definierar spelområdet.

Det är viktigt att notera att även om dessa är standardmåtten för professionella fotbollsplaner, kan storleken på fotbollsplaner variera beroende på faktorer som lokala bestämmelser, tillgängligt utrymme och nivån på spelet (t.ex. ungdoms-, amatör- eller fritidsligor) .

Hur man bestämmer de rätta måtten på fotbollsplanen

Hur Stor är en Fotbollsplan

Att känna till alla dimensioner på en fotbollsplan och se till att du målar linjerna korrekt kan vara överväldigande när det görs manuellt. Du behöver ett team på fyra och runt 20 timmar, plus mycket ansträngning. Turf Tank-roboten är den senaste innovationen inom linjemarkering som gör jobbet lättare och målar perfekta fotbollsplaner varje gång, så att du inte behöver oroa dig längre för hur stor en fotbollsplan är.

Rulla till toppen

Utforska

Snabba Länkar