HurPedia

Slime

HUR MAN GÖR SLIME

HUR MAN GÖR SLIME! ENKELT GÖR-DITT-EGET Slimrecept Som Fungerar Varje Gång!

Om du någonsin har velat prova att göra slime hemma men avskräckts av komplicerade recept och många förnödenheter, var inte orolig! Det enklaste slimreceptet någonsin är vad vi har för dig idag. Detta recept är perfekt för alla som vill göra slime för första gången eller för ett misslyckat projekt att göra med barn.

Ingredienser Du Behöver:

  • PVA-skollim (såsom Elmer’s)
  • Borax (vanligtvis hittas i städavdelningen i livsmedelsbutiker)
  • Varmt vatten
  • Valfritt: Akrylfärg eller Livsmedelsfärg för färgning

Relaterade inlägg :// Hur man sparar pengar | 10 skäl och sätt att spara pengar

5 steg för att göra ett Borax slime

Steg 1: Förbered din slime-aktiverare

Steg ett är att göra din slime-aktiverare. Häll en kopp varmt vatten och fyra teskedar borax i en kanna. Blanda runt tills all borax är borta. Flytta aktiveraren till en kryddflaska för att göra processen ännu enklare. Du kan lämna den i kannan.

Steg Två: Blanda din slime.

Häll PVA-skollim från en flaska i en skål. Du kan få den färg du vill ha genom att tillsätta några droppar vattenfärg eller livsmedelsfärg. Blanda tills färgen är jämnt fördelad i limmet.

Steg 3: Gör din slime arbetsduglig.

Det är nu dags att slå på din slime. Krama lite av den färdiga aktiveraren i limblandningen långsamt medan du rör hela tiden. Om du lägger till för mycket aktiverare på en gång kan du få slime som är gjord av gummi. Fortsätt att lägga till och blanda slime tills det börjar klibba ihop och sträcka sig.

Steg 4: Justera konsistensen

Håll ett öga på hur tjock eller tunn din slime är när du blandar den. Lägg till lite mer aktiverare om den är för klibbig. Om den blir för styv kan du lägga till lite mer lim för att göra den mindre styv. Kom ihåg att rätt konsistens för slime kan ändras lite varje gång du gör det, så gå på känsla.

Steg 5: Ha kul med din slime.

När slime är den konsistens du vill ha är den redo att leka med! Lägg eventuella rester i en behållare som inte släpper in luft för att hålla dem fräscha för senare användning.

Avslutande Tankar
Detta enkla slimrecept visar att att göra slime inte behöver vara svårt. Du kan göra färgstarkt, sträckbart slime på bara några enkla steg och med enkla föremål. Det kommer att underhålla dig i timmar. Oavsett om du har gjort slime tidigare eller detta är första gången, prova detta recept och njut av att göra slime hemma. Ha kul slimmande!

”Levande” slime

Slime2
  • Blanda 3⁄4 kopp (180 ml) majsstärkelse med 2 koppar (470 ml) vegetabilisk olja. Även känd som oobleck, rör sig detta slime helt på egen hand! För att börja, tillsätt majsstärkelse och vegetabilisk olja i en stor skål och rör om dem tillsammans.
  • Sätt blandningen i kylskåpet i 1 timme, sedan rör om. Placera skålen i kylskåpet och låt den stå där tills blandningen är helt kyld (ungefär 1 timme). Den kalla temperaturen hjälper slime att stelna och nå den idealiska konsistensen. När timmen är över, ta bort blandningen och rör om den ordentligt för att blanda alla ingredienser igen (lite separation är normalt).
  • Gnugga en bit styrofoam på en matta för att skapa en statisk laddning. Alla storlekar av styrofoam fungerar så länge du kan hålla den i handen. Kör styrofoam på ditt hår eller en matta flera gånger. Detta bygger statisk elektricitet.
  • Häll långsamt slime i en annan behållare bredvid styrofoam. Placera styrofoambiten precis framför slimen innan du börjar hälla (ungefär 1 tum (2,5 cm) bort). Den statiska elektriciteten kommer att få slime att sluta rinna och verka ta på sig ett eget liv. Försök att flytta eller vicka på styrofoam runt slime – slime kommer att följa det! Gnugga styrofoam tillbaka på ditt hår eller matta för att ge den mer laddning medan du leker.
Rulla till toppen

Utforska

Snabba Länkar