HurPedia

Hur lång är Jon Henrik

Hur lång är Jon Henrik?

Introduktion

Vi känner igen den populära Jon Henrik Mario Fjällgren, 35 år gammal, som den svensk-samiska sångaren och jojkaren som först slog igenom när han vann TV-showen Talang år 2014. Sedan dess har artisten byggt upp en stor följarskara och vi har sett honom i olika sammanhang på TV. Bland annat vann Jon Henrik dans tävlingen Let’s Dance år 2018 tillsammans med danspartnern Katja Luján Engelholm.

Relaterade inlägg :// Hur Lång är Messi | Messis höjd och biografi

Tidigt liv och uppväxt

Jon Henrik föddes den 26 april 1987 i Cali, Colombia. Han är 167 centimeter lång. Jon Henrik adopterades av ett svenskt par när han var sex månader gammal och flyttade till Mittådalens sameby i Härjedalen.

Utmaningar i barndomen

Jon Henrik har varit öppen om sin tuffa uppväxt. Som barn blev han mobbad i skolan, och åren före hans berömmelse präglades av depression och missbruk, från vilket han återhämtade sig.

Personligt liv

Familj

 • Barn: Jon Henrik har en dotter, Ella, född 2020 med sin ex-partner Maret Nystad. Ella bor i Norge med sin mamma.
 • Utmaningar: Jon Henrik har uttryckt svårigheter med att träffa sin dotter på grund av det långa avståndet.

Karriärhöjdpunkter

 • Talangshowens seger: Vann TV-showen Talang år 2014
 • Dans tävlingen: Vann Let’s Dance år 2018
 • TV Framträdanden: Medverkade i SVT:s flaggskepp Stjärnorna på slottet år 2023

Deltagande i Melodifestivalen

 • 2015: Deltog med ”I am free” och kom på andra plats
 • 2017: Tävlade med ”A world full of strider (Eatneme gusnie jeenh dåaroeh)” och kom på tredje plats
 • 2019: Deltog med ”Norrsken” och kom på fjärde plats
 • 2023: Delar med ”Where are you (Sávean)” tillsammans med Arc North feat. Adam Woods

Närvaro i sociala medier

Jon Henrik kan hittas på Instagram under användarnamnet @jonhenrikfjallgrenofficial. Trots att han har nästan 40 tusen följare har hans konto inga inlägg, taggade bilder eller profilbild. I oktober förra året meddelade han sitt beslut att frysa sitt konto på obestämd tid och sade:

”Jag vet att detta inlägg förmodligen kommer göra många människor ledsna och förvirrade, men jag vill berätta något jag har funderat på länge nu. Jag kommer möjligtvis frysa mitt Instagram-konto på obestämd tid,” och fortsatte, ”Det är med ett tungt hjärta jag skriver detta men jag vill berätta för er så ni inte undrar om mitt konto plötsligt försvinner. Gå i ljuset alla och tack för allt. Jag älskade er.”

Obesvarade frågor om Jon Henrik Fjällgren

Här listar vi alla obesvarade frågor du kan ha om Jon Henrik Fjällgren:

 1. Är Jon Henrik Fjällgren gift?
 • Nej, efter att ha separerat från ex-partnern Maret Nystad har Jon Henrik varit singel. De separerade kort efter att deras dotter Ella föddes år 2020.
 1. Hur lång är Jon Henrik?
 • Jon Henrik är 167 centimeter lång.
 1. Har Jon Henrik barn?
 • Ja, Jon Henrik har en dotter vid namn Ella, född år 2020.

Slutsats

Jon Henrik Fjällgren har upplevt en anmärkningsvärd resa, från sina tidiga utmaningar till att bli en firad artist. Trots att han har mött många hinder, inklusive mobbning och personliga kampar, har han gjort ett betydande avtryck inom musik- och underhållningsbranschen. Hans längd, på 167 cm, kan vara en liten detalj, men den är en del av den unika personlighet som har fångat hjärtan hos många fans världen över. Genom sina olika prestationer och framträdanden fortsätter Jon Henrik att inspirera och underhålla publiken med sin talang och uthållighet.

Rulla till toppen

Utforska

Snabba Länkar