HurPedia

Hurpedia.se slips jpg

Hur man knyter en slips

Har du gått förbi den klämma på slips? Med början med dessa hjälpsamma instruktioner, en snygg slips, en spegel och lite tålamod kan du bli en expert på att knyta din egen trendiga knut.

Fyra-i-hand knut

Slips5

Fäll slipsen runt din nacke.Med kragen upp och din skjorta fullt knäppt, placera slipsen över dina axlar. Häng den bredare änden av slipsen på din högra sida, med den smalare änden cirka 12 tum (30 cm) högre på vänster sida.

Korsa den breda änden över den smala änden. För den breda änden till vänster sida av din kropp, över den smala änden. Håll de två tygbitarna tillsammans med din vänstra hand, nära din nacke.

Slips4

Slips3

Låt den breda änden gå under den smala änden. Släpp med din högra hand. Stoppa den under den smala änden, ta tag i den breda änden och dra tillbaka den genom till höger sida.

Loopa den breda änden tillbaka igen. Korsa den över den smala änden en gång till, på samma ställe där din vänstra hand håller knuten samman.

Drag den breda änden upp genom halsögglan. Vik spetsen på den breda änden under sig själv och dra upp genom halsögglan.

Slips2

Slips

Sätt den breda änden ned genom den främre knuten. Du bör ha en horisontell knut över framsidan av din slips. Håll denna knut öppen med fingret och sätt försiktigt in den breda änden.

Strama åt knuten. Håll den smala änden och skjut upp främre knuten för att dra åt slipsen. Se till att din slips är rak och längden är lämplig, helst slutar vid toppen av din bältesklämma.
Krama sidorna på knuten försiktigt för att skapa en grop strax under den.

Slips1 jpg

Tryck in den smala änden av slipsen i öglan på baksidan av den breda änden.

Vik ner kragen och se till att slipsen täcks av kragen runt hela din hals.

Formell slips

Slips6

Sätt slipsen runt din hals. Se till att den bredare änden är till höger och cirka 14 tum (36 cm) lägre än den tunnare sidan till vänster. Windsorknuten använder mycket tyg, så den nedre änden ska börja lite lägre än du vanligtvis skulle placera en slips.

Korsa den breda änden över den smala änden. Håll en ände i varje hand och för sedan var och en av dem till den motsatta handen. Den breda änden bör nu vara på din vänstra sida.

Slips7 jpg

Slips9 jpg

För upp den breda änden genom halsögat. Med din högra hand, håll de två ändarna där de korsar nära din krage. Med din vänstra hand, dra den breda änden upp genom halsögat från nedan.

För ner din slips igen. Vila den breda änden på bröstet, till vänster om den smala änden.

Slips10 jpg

slips11 jpg

Vik den breda änden bakom den smala änden. Ta tag i den breda änden med din högra hand och dra den tillbaka till höger sida av din kropp, under den smala änden. Håll knuten nära din krage på plats med din vänstra hand.

Vik den breda änden över den smala änden. Vik tillbaka den från höger till vänster, så framsidan syns igen.

Slips12 jpg

Slips13 jpg

Dra den breda änden genom halsöglan nedifrån. För den breda änden tillbaka genom halsöglan en sista gång.

Relaterade inlägg :// Hur Mycket Tjänar en Lärare

Sätt in den breda änden genom den främre knuten. Placera den breda änden genom den horisontella knuten framtill på slipsen. Dra igenom den.
Spänn knuten. Håll basen av den främre knuten och kläm försiktigt från sidorna. Dra långsamt den breda änden på slipsen för att föra knuten närmare halsen.

Slips14
Rulla till toppen

Utforska

Snabba Länkar