HurPedia

rav

Vad låter en räv som

Rävar är kända för sina distinkta ljud, som kan variera beroende på humör och kommunikationsbehov. Här är en utforskning av hur rävljud är i enkla termer:

Rävar är smarta varelser som gör en rad ljud för att kommunicera med varandra och uttrycka sina känslor. Ett vanligt ljud de gör är en skäll, som kan låta som en hunds skäll men med högre tonhöjd. Denna bark används ofta för att varna andra rävar för potentiella faror eller för att uppmärksamma dem på närvaron av mat.

Rödräv Skrikande: Det här är ett ljud av rödräv som skriker

Räv Vocalizations

1963 fann en forskare vid namn Gunter Tembrock att rävar gör 28 olika typer av ljud, som hälsningar, larm och mer. Sedan, 1993, studerade en annan forskare vid namn Nick Newton-Fisher och hans team rävljud med hjälp av 585 inspelningar.

De upptäckte 20 olika typer av kallelser, med ungar som använde åtta av dem. De flesta av de vuxna rävljuden var skäll eller skrik. Senare, i en tidningsartikel 2004, nämnde Stephen Harris att rävar ringer över 20 typer av samtal, där vintern är deras mest högljudda tid.

Ett annat ljud som rävar gör är ett tjut, som är ett långt, kusligt rop som kan höras på avstånd. Yt används ofta av rävar för att kommunicera med varandra över långa avstånd, särskilt under parningssäsongen när de letar efter en kompis.

Rävar gör också en mängd andra ljud, inklusive morrar, japp och gnäll, som de använder för att uttrycka olika känslor som aggression, rädsla eller spänning. Dessa ljud kan variera i intensitet och varaktighet beroende på situationen.

Ett annat ljud som vanligtvis hörs från skogarna är sådant:

Relaterade inlägg:// Hur Många Björnar Finns det i Sverige

Sammantaget kan rävljud vara ganska olika och kan förmedla en rad budskap till andra rävar i deras miljö. Oavsett om det är ett skäll, ett yl eller ett morr, tjänar varje ljud ett specifikt syfte i den komplexa världen av rävkommunikation.

I videon kan du observera rävens beteende och lyssna på de olika ljud de gör, inklusive skällande, ylande och morrar, som är karakteristiska för deras vokalisering.

Rulla till toppen

Utforska

Snabba Länkar