HurPedia

Spindel

Hur Många ben har en Spindel

Spindlar är definitivt ett skadedjur som vi får samtal om mycket ofta eftersom INGEN vill se dem runt sitt hem. De är spindeldjur, vilket betyder att de har en segmenterad kropp uppdelad i två regioner och den främre segmentet har fyra par ben men de har inga antenner. Mycket likt fästingar.

Men, inom dessa läskiga, krypande kroppar, hur många ben har en spindel? Ibland rör de sig över ditt hem så snabbt att det verkar som om det kunde vara en miljon ben. Men vi är här för att klargöra hur många det verkligen är idag.

Hur många ben har spindlar egentligen?

Även om det kan verka som mycket mer är vi här för att berätta för dig att spindlar bara har 8 BEN. Och det är en av de saker som skiljer dem från andra skadedjur.

En annan sak som skiljer dem åt är att de inte är insekter alls. Ganska galet va? De är faktiskt spindeldjur. Men vad är skillnaden? Är det benen som skiljer dem åt?

Nåväl, insekter har ett huvud, thorax, buk och antenner

.. Och thorax har tre par ben. Men med en spindel har de bara två huvuddelar, ett kombinerat huvud och thorax, och buken har inga antenner, och fyra par ben.

Relaterade inlägg : Hur Många ben har en Myra?

Du har hört att spindlar har 10 ben?

Det har funnits viss information som har cirkulerat att spindlar faktiskt har 10 ben. Så var kommer det ifrån. Jo, de har några extra delar som kan missidentifieras som ben men låt oss klargöra det.

Spindlar har 8 ben som de går på, men de har också ett par ”händer” som de använder. Dessa kallas pedipalper, eller palper för kort.

Så, om du stöter på en spindel och kommer tillräckligt nära för att undersöka antalet ben den har, oroa dig inte för att du har en radioaktiv spindel om du räknar 10. Det här är bara dess palper.

Vad är det med alla de där benen?

Varför har spindlar så många ben? Är det för rörlighet? Är det för snabbhet? Är det för att klättra upp långa byggnader på en blixts hastighet?

Nåväl, spindlar använder sina ben till en mängd olika saker faktiskt. De använder dem uppenbarligen för att ta sig runt, men de behöver också komma bort från andra insekter eller djur som kanske försöker attackera dem.

Så, alla de där benen handlar inte bara om att ta sig runt i ditt hus som du kanske tror. Det kan vara mer om att inte vara bytesdjur för större spindlar eller andra angripare.

Spindlar använder också de där flera benen för att attackera och hålla fast sitt byte. Och när de har dem fastpinnade släpper de sitt gift i deras kropp från sina huggtänder.

Men, vad händer om de förlorar några av de där benen? Kan de fortfarande ta sig runt på samma sätt? Ja, och de kan till och med regenerera sina ben under. Men, med en kostnad.

Deras regenererade ben är inte lika tjocka eller långa. Saker som att göra nät, förmågan att leta efter föda och tillväxten och utvecklingstiden för spindeln kommer också att påverkas.

Men, övergripande, även med förlust av ett eller två ben, verkar ingenting verkligen hålla en spindel nere för länge.

Rulla till toppen

Utforska

Snabba Länkar