HurPedia

Hundar Springa

Hur Snabbt och Långt kan Hundar Springa?

Hur snabbt och hur långt en hundar springa beror så mycket på den unika hunden. Varje ras är annorlunda, men även hundens ras är bara en faktor.

Till exempel, bara för att de flesta border collies har mycket uthållighet betyder inte att alla border collies är bra löpare. Ålder, genetik, allmän hälsa, hundens uppväxt och individuell personlighet är också faktorer.

Hur mycket löpning är säkert för en hund?

Om du frågar flera veterinärer eller uppfödare kommer de alla att ha olika åsikter.

Hur långt en hund kan springa säkert beror så mycket på den unika hunden.

Om hunden är i toppfysisk kondition och väderförhållandena är också perfekta kan vissa hundar enkelt springa längre än en maraton, och till och med klara av sträckor på över 50 miles. Tänk på slädhundar.

Vad man ska leta efter i en löparkompis hund

Ett brett utbud av hundar kan vara bra löparkompisar. De flesta medelstora och stora, energiska raser och blandraser kommer att njuta av att springa med dig. Tänk på labradorer, golden retrievers, border collie, herdar, pitbulls och vizslas.

De flesta jakthundar och vallhundar kommer att vara bra löphundar. Många terriers är också utmärkta löphundar.

Men den rätta hunden att springa med för dig beror på dina löpvana.

Gillar du att gå på ett par lugnare 2-mils löpningar i veckan? Eller tränar du hårt för halvmaraton eller försöker du sätta nytt personbästa på din nästa 10K?

De flesta hundar kommer att följa med utan problem på de enklare 2-mils löpningarna, men de kommer inte alla att vara med på längre eller snabbare löpningar.

Att träna en hund att springa med dig

Tänk också på tränbarheten och personligheten hos de raser du överväger. Rasen är bara en faktor, naturligtvis. Alla hundar är individer. Men generellt sett är vissa raser lättare att träna än andra.

Till exempel, är det viktigt för dig att träna din hund att inte dra i kopplet? Jag har haft en tuff tid att lära min weimaraner att inte dra eftersom han är avlad för att vara framför och jaga med näsan.

Andra raser tenderar också att dra, som Brittany spaniels och huskies. Men dessa hundar kan bli fantastiska canicross-partners!

Är det viktigt för dig att ha en hund som kan vara lös på stigar och hålla sig nära? Tänk på en labrador eller en golden retriever som är avlad för att jaga närmare sin människa. Border collies tenderar också att hålla sig nära sina människor på stigar.

Vilket väder är lämpligt för att springa en hund

Väder som är lämpligt för att springa med en hund varierar beroende på hundens ras, hälsa och individuella preferenser. Generellt sett är måttligt till svalt väder med milda temperaturer och låg luftfuktighet mest lämpligt för löpning med hundar. Här är några riktlinjer att tänka på:

  1. Milda temperaturer: Undvik att springa med din hund under extrema temperaturer, särskilt när det är mycket varmt. Hundar kan lätt överhettas, vilket kan leda till värmeslag och andra hälsoproblem. På samma sätt kan mycket kallt väder vara obekvämt för vissa hundar, särskilt korta eller hårlösa raser.
  2. Undvik extrem luftfuktighet: Höga nivåer av luftfuktighet kan göra det svårare för hundar att kyla ner sig genom svettning, vilket ökar risken för överhettning. Försök att undvika att springa med din hund under fuktiga förhållanden.
  3. Uppmärksamma hundens signaler: Var uppmärksam på din hunds beteende och tecken på obehag under löpningen. Om din hund visar tecken på trötthet, överhettning eller obehag, sluta omedelbart och låt den vila och svalna av.
  4. Tid på dagen: Välj att springa tidigt på morgonen eller sent på kvällen när temperaturen är svalare, särskilt under varmare månader. Undvik att springa mitt på dagen när solen är starkast och temperaturen är som högst.
  5. Anpassa löpningen efter hundens behov: Vissa hundar kan vara mer benägna att springa i olika väderförhållanden baserat på deras ras och individuella preferenser. Ta hänsyn till din hunds behov och komfortnivå när du väljer tid och plats för löpning.

Relaterade inlägg :// Hur Lång är en Hockeymatch | Övertid och anledning

Sammanfattningsvis är måttligt väder med milda temperaturer och låg luftfuktighet vanligtvis mest lämpligt för löpning med hundar. Tänk på din hunds behov och välbefinnande för att säkerställa en säker och trevlig löpningserfarenhet för er båda.

Vilka raser är bäst på långdistanslöpning?

Vad sägs om du behöver en fyrfota kompis för att träna inför en maraton? ”Raser som sibirisk husky kan springa över 100 miles per dag vilket inte är någon överraskning med tanke på deras arbete som draghundar,” säger Phillips.

Även vissa jaktraser, som weimaraner, avlades för att jaga vilt på långa avstånd och kan springa flera mil om dagen med rätt träning. Dessutom hittar du ofta ägare till dalmatiner, vizslas, tyska kortdråtiga pointers, dobermann pinschers, boxrar, brittany spaniels och labrador retrievers som är väl lämpade som löpningskamrater.

Rulla till toppen

Utforska

Snabba Länkar