HurPedia

Kyl

Här är rätt temperatur för din kyl och frys:

Kylskåpet är en mirakel av modern livsmedelskonservering. Vid rätt kylskåpstemp kan apparaten hålla livsmedel kalla och säkra att äta i dagar eller veckor genom att sakta ner tillväxten av bakterier. Alternativt kan frysar hålla livsmedel fräscha och hindra bakterietillväxt i månader – eller ibland till och med obegränsad tid.

När matens temperatur börjar stiga över en viss punkt börjar bakterier att föröka sig exponentiellt. Inte varje en av dessa bakterier är dålig – men inte heller varje bakterie är bra. För både kvaliteten på din mat och för att minska risken för matförgiftning bör du klokt hålla ditt kylskåp kyld till den rekommenderade temperaturen och följa goda riktlinjer för underhåll av kylskåp.

Vilken temperatur bör en kyl vara?

The US Food and Drug Administration (FDA) rekommenderar att temperaturen i din kyl ska vara på eller under 40°F, och temperaturen i din frys på eller under 0°F. Men den idealiska kyltemperaturen är faktiskt lägre. Sträva efter att hålla dig mellan 35° och 38°F (eller 1,7 till 3,3°C). Denna temperaturinterval är så nära fryspunkten du kan komma utan att vara så kall att din mat fryser. Det är också så nära kylskåpstemperaturen bör komma till tröskeln på 40°F, vid vilken bakterier börjar multiplicera snabbt.

Temperaturer över zonen 35° till 38°F kan vara för höga, särskilt om din kyls inbyggda temperaturmätare är felaktig. Din mat kan försämras snabbt, och du kan riskera magproblem med bakterier som salmonella och E. coli.

Vilken temperatur bör en frys ha?

Vill du veta vilken temperatur din frys bör vara? Generellt sett är det bäst att hålla en frys så nära 0°F som möjligt, förutom när du lägger till mycket ny, varmare mat. Vissa frysar har en alternativ för en snabbfrysning, vilket sänker frysens temperaturer i 24 timmar för att undvika frysskador från temperaturvariationen. Du kan välja att sänka frystemperaturen manuellt under några timmar, men glöm inte att ändra tillbaka den efteråt. Att hålla din frys på en alltför kall temperatur kan öka din elkostnad och få maten att tappa fuktighet och smak. Om frysens is har byggts upp mycket är det ett säkert tecken på att din frystemperatur är för kall

Se vår temperaturtabell för en utskriftsvänlig guide som du kan hänga på din kylskåp.

Hur man mäter en noggrann temperatur?

Tyvärr är inte alla kylskåpstempmätare korrekta. Du kan ha din kyl inställd på 37°F, men den håller faktiskt temperaturen runt 33°F eller till och med 41°F. Det är inte ovanligt att kylskåp är några grader felaktiga jämfört med den inställning du gör.

Vad mer är att vissa kylskåp inte alls visar temperaturer. De låter dig justera kyltemperaturen på en skala från 1 till 5, där 5 är det varmaste alternativet. Utan en termometer kan du inte veta vad dessa milstolpar motsvarar i verkliga grader.

Du kan köpa en billig fristående apparattermometer online eller i vilken hembutik som helst. Placera termometern i din kyl eller frys och låt den vara där i 20 minuter. Kontrollera sedan avläsningen. Är du nära den ideala temperaturen, eller även den rekommenderade?

Om inte, justera kyltemperaturen så att temperaturen hålls inom säkerhetszonen mellan 35° och 38°F genom att använda kylskåpets temperaturkontrollpanel. Du kan göra samma sak i din frys och sikta på att få temperaturen så nära 0°F som möjligt.Relaterade inlägg

Relaterade inlägg:// HUR MAN GÖR SLIME

Hur du håller din kyl och frys sval

Om du upptäcker att temperaturen i din kyl närmar sig 40°F eller att din frys är för varm trots dina justerade temperaturinställningar kan du vidta några åtgärder för att hjälpa till att hålla en idealisk temperatur.

1.Låt maten svalna innan du förvarar den.

Heta skålar med överbliven soppa eller rostade kycklingar kan snabbt värma upp den lilla utrymmet i din kyl eller frys, vilket kan sätta maten i fara för snabb bakterietillväxt. För att skydda allt inuti, låt maten svalna en stund (men inte till rumstemperatur—det tar för lång tid) innan du täcker och förvarar den.

2.Kontrollera dörrens tätningar.

Tätningarna runt kanten på en kylskåpsdörr håller de kalla temperaturerna inne och de varmare temperaturerna ute. Om det finns en läcka i en av dessa tätningar kan din kalla luft läcka ut. Det kan göra det svårare att kyla apparaten ordentligt (och använda mer elektricitet, vilket ökar din månatliga elräkning).

3.Sluta öppna dörren så mycket.

Varje gång du öppnar kylskåpsdörren släpper du ut den kalla luften och den varma luften in. Motstå frestelsen att stå vid ditt kylskåp när du är hungrig och letar efter mat som ska stilla din längtan. Istället, hämta det du kom för och stäng dörren snabbt.

4.Håll kylen och frysen fulla.

En full kyl är en glad kyl. Detsamma gäller för din frys. Kylskåpstemperaturen kan hållas sval längre och hålla livsmedel kylda bäst om hyllor och lådor är mestadels fulla. Se bara till att du inte överbelastar utrymmet och minskar luftflödet. Det kan göra det svårt att förflytta kyld luft och öka risken för varma luftfickor. Idealt sett bör du lämna cirka 20 procent av utrymmet öppet. (En liten organisering av kylskåpet kan också hjälpa till med det.) Så om de köpta påsarna med is tar upp för mycket frysplats kan du överväga att investera i en bra ismaskin.

FAQs

Är 2 grader OK för frysen?

Mat som förvaras vid 0° Fahrenheit eller lägre är säker att äta obegränsat (även om kvaliteten och smaken kan försämras med tiden). Även om många livsmedel fryser vid cirka 32° Fahrenheit behöver de förvaras vid 0° Fahrenheit för att sakta ner nedbrytningen.

Är en kylare kallare på 1 eller 5?

Vissa kylskåp har en temperaturvisning, men de flesta har en numrerad ratt. Detta går vanligtvis från 1 till 5, där 5 är den kallaste. För att vara säker på att din kyl är på rätt temperatur, sätt den på 5, den kallaste inställningen, först, och kontrollera sedan temperaturen (vi kommer att berätta det bästa sättet att göra detta nedan).

Rulla till toppen

Utforska

Snabba Länkar