HurPedia

Kladdkaka Recept Hurpedia 7

Kladdkaka Recept | Svenska Sticky Chocolate Cake

Kladdkaka är en enkel efterrätt med få ingredienser. Den är kladdig på insidan med en delikat knaprig topp. Helt underbar!

Denna kladdkaka-recept är en enkel efterrätt med få ingredienser och den är full av chokladglädje. Ät den kyld för en mer fudge-liknande upplevelse, eller varm eller i rumstemperatur för kladdig, seg kul. Jag hoppas att du gillar den lika mycket som vi gör!

VAD ÄR KLADDKAKA?

Kladdkaka är svenskt för ”kladdig kaka”.

På svenska betyder kladdig ”sticky” och kaka betyder ”cake”. En av många traditionella svenska desserter, det här chokladkakreceptet använder relativt lite mjöl i förhållande till dess mängder av smör, socker och ägg.

KLADDKAKANS INGREDIENSER

Ingredienslistan för denna efterrätt är extremt enkel, med grundläggande skafferiartiklar:

Kladdkaka INGREDIENSER
  • mjöl
  • smör
  • kakaopulver
  • salt
  • ägg
  • socker
  • vaniljextrakt

HUR MAN GÖR KLADDKAKA

Smält helt enkelt smöret i en kastrull och rör sedan ner resten av ingredienserna för att göra en tjock smet. Bred ut smeten i en rund kakform och grädda i cirka 25 minuter på 350° Fahrenheit. Låt svalna i en timme. Vänd sedan kakan upp och ner på en tallrik och pudra över florsocker.

Det är allt!

chocolate cake

HUR MAN SMÖRAR OCH MJÖLAR EN FORM MED KAKA

Du kan använda en form med löstagbara kanter för det här receptet, men mitt mål var att ha en enkel kaka som kunde vändas upp och ner på ett kakfat.

Så jag skapade det här receptet med en 8″ rund kakform och använde en enkel smörj-och-mjöla förberedelse för enkel non-stick borttagning av kakan. Och eftersom det här är en chokladdessert, bytte jag ut det vanliga mjölet mot kakao. Detta eliminerar eventuella spår av vitt mjöl på kakan och lägger till mer chokladig rikedom.

Så här förbereder jag kakformen:

Först, skär en bit pergamentpapper som passar inuti kakformen. För att göra detta, placera kakformen på pergamentet och rita runt dess omkrets. Skär sedan ut pergamentcirkeln, cirka 1/4 tum innanför den ritade linjen. Detta kommer att säkerställa att cirkeln passar på insidan av kakformen.

sticky chocolate cake

Därefter gnid insidan av formen med ett tunt lager smör. Fördela smöret överallt, inklusive botten och sidorna. Placera pergamentpapircirkeln i botten av formen och gnid sedan ett tunt lager smör över toppen av pergamentet.

Häll sedan i lite kakao.

Kladdkaka Recept

Slutligen, knacka och luta pannan för att fördela kakaon över botten och sidorna. Jag rekommenderar att arbeta över diskbänken för att fånga eventuellt spill.

a sticky chocolate cake

Kakan bakas perfekt med den här pannmetoden.

HUR MAN SERVERAR KLADDKAKA

Efter att kakan har svalnat i en timme, vänd den upp och ner på en serveringsfat. Pudra med florsocker om du vill.

Servera den söt och enkel, i all sin kladdiga, kletiga chokladkakaprakt.

Här är översättningen till svenska:

Toppa desserten med färska hallon, min absoluta favorit.

Känn dig också fri att lägga till klickar av nylagad vispgrädde eller skopor vaniljglass, för dessa kan aldrig vara dåliga val!

Märk hur toppen av kakan spricker lite när den skärs? Det är precis vad du vill ha. Det betyder att kakan har en tunn, spröd topp. Det är den mest underbara kontrasten till den kladdiga insidan.

Vi bakade MÅNGA chokladkakor för att få det här receptet helt rätt. Och jag kan säga att det var värt varenda, läckra tugga!

Rulla till toppen

Utforska

Snabba Länkar