HurPedia

kokta ägg

Hur Länge håller kokta ägg?

Om du har extra hårdkokta ägg över från en sats djävulsägg eller äggsallad behöver du inte äta dem på plats. Du kan förvara dem i kylen! Och om du någonsin undrat hur länge hårdkokta ägg håller, kan svaret vara lite längre än du kanske tror.

Hur man säkert förvarar hård kokta ägg

Enligt Food and Drug Administration kan du förvara hård kokta ägg i kylskåpet i upp till sju dagar efter att de har kokats.1 Och det spelar ingen roll om äggen redan är skalade eller fortfarande i skalet. Hur som helst kommer de att hålla i en vecka. Det bästa sättet att förvara skalade ägg är i en ziplock-plastpåse eller lufttät behållare. Oskalade hårdkokta ägg kan förvaras, utan lock, i en skål eller i en lufttät behållare.

Hur man använder hård kokta ägg

Hårdkokta ägg är mångsidiga och kan avnjutas på olika sätt. Så här använder du dem:

kokta ägg
 • Som mellanmål: Hårdkokta ägg är ett bekvämt och näringsrikt mellanmål på egen hand. Skala helt enkelt ägget och njut av det kryddat med en nypa salt och peppar.
 • I sallader: Hacka hårdkokta ägg och lägg dem i sallader för en extra boost av protein och smak. De är särskilt läckra i gröna sallader, potatissallader eller pastasallader.

 • I smörgåsar: Skivade hårdkokta ägg kan lyfta smörgåsar och tillföra krämighet och protein. Använd dem i äggsalladsmackor, klubbmackor eller som topping för avokadotoast.
 • I Deviled Eggs: Deviled Eggs är en klassisk förrätt eller festsnack som görs genom att halvera hårdkokta ägg, ta bort äggulorna, blanda dem med majonnäs och senap och sedan hälla tillbaka blandningen i äggvitan. .
 • I frukostskålar: Skiva hårdkokta ägg och lägg dem i frukostskålar eller spannmålsskålar för en rejäl och mättande måltid. De passar bra med spannmål, grönsaker och avokado.
 • Som garnering: Garnera soppor, grytor eller nudelrätter med skivade hårdkokta ägg för extra protein och konsistens. De kan också användas som topping för rätter som ramen eller bibimbap.
 • I aptitretare: Använd hårdkokta ägg som bas för aptitretare, som äggkroketter, skotska ägg eller fyllda ägg fyllda med olika fyllningar som tonfisksallad eller hummus.
 • Som ett proteinmellanmål: Packa hårdkokta ägg som ett proteinrikt mellanmål för bränsle på resande fot eller efter träning. De är bärbara, lätta att äta och kan förvaras i kylen i flera dagar.

Kom ihåg att förvara hårdkokta ägg i kylen och konsumera dem inom en vecka för optimal fräschör och säkerhet. Njut av att experimentera med olika sätt att införliva hårdkokta ägg i dina måltider och mellanmål för extra smak, näring och tillfredsställelse.

Påskägg

Påskägg är en älskad tradition under påskhelgen, typiskt dekorerade ägg som symboliserar nytt liv och återfödelse. Även om de kan likna hårdkokta ägg till utseendet, urholkas påskägg ofta innan de dekoreras, vilket möjliggör en längre visning.

Det finns flera sätt att förbereda och använda påskägg:

 1. Dekorering: Den vanligaste användningen av påskägg är för dekoration. Familjer och samhällen samlas ofta för att färga eller måla påskägg i livfulla färger och intrikata mönster. Dekorerade påskägg kan visas i korgar, hängas från grenar eller gömmas för påskäggsjakter.
 2. Äggjakt: Påskäggsjakter är en populär aktivitet för barn under påsksäsongen. Dekorerade påskägg, tillsammans med plastägg fyllda med godis eller leksaker, är gömda i utrymmen utomhus eller inomhus för barn att hitta och samla.
 3. Äggrullning: I vissa kulturer är äggrullning en traditionell påskaktivitet där dekorerade påskägg rullas nedför en kulle eller sluttning. Det ägg som rullar längst utan att gå sönder anses vinnaren.
 4. Äggspel: Påskägg kan också användas i olika spel och aktiviteter, som äggkastning, äggtävlingar eller tävlingar om äggbalansering. Dessa spel lägger till ett roligt och festligt inslag till påskfirandet.
 5. Äggätning: Även om det inte är lika vanligt som andra användningsområden, tycker vissa människor om att äta påskägg efter att de har dekorerats. Dessa ägg kan hårdkokas, urholkas och sedan fyllas med choklad eller andra godsaker för en söt påsköverraskning.

Sammantaget tjänar påskägg som en symbol för glädje, förnyelse och firande under påskhelgen. Oavsett om de används för dekoration, spel eller som sötsaker, ger påskägg en känsla av kul och tradition till denna speciella tid på året.

Relaterade inlägg:// Kladdkaka Recept | Svenska Sticky Chocolate Cake

Slutsats

Hårdkokta ägg: Hårdkokta ägg kan förvaras i kylen i upp till 1 vecka.
Påskägg (dekorerade): Dekorerade påskägg kan förvaras i rumstemperatur i upp till 1 vecka om de inte har spruckit eller skadats.
Mjukkokta ägg: Mjukkokta ägg bör konsumeras direkt efter tillagning, eftersom de inte har lång hållbarhet på grund av den delvis kokta äggulan. Det rekommenderas inte att förvara mjukkokta ägg för senare konsumtion.

FAQs

Kan man frysa hårdkokta ägg?

Frysning av hårdkokta ägg, i eller utanför skalet, rekommenderas inte av United States Department of Agriculture (USDA). Frysta, skalade ägg blir vattniga och den vita delen blir seg

Kan jag äta 2 dagar gammalt kokt ägg?

Hårdkokta ägg, som har kylts snabbt och placerats i kylskåpet i sina skal, bör konsumeras inom sju dagar. Skalade hårdkokta ägg som förvaras i kylskåp bör konsumeras inom 48 timmar på grund av att den fuktiga äggviteytan exponeras och potentialen för tillväxt av mikroorganismer

Rulla till toppen

Utforska

Snabba Länkar